CONTACT

Bekijk de FAQ onder aan deze pagina voor de meest gestelde vragen. Wellicht staat je vraag hierbij. Heb je nog andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

NEEM CONTACT OP

Petra Kneppers

Petra Kneppers

Dura Vermeer Bouw Zuid West
Jeroen Jenné

Jeroen Jenné

DE Makelaars Rotterdam
Niels Baars

Niels Baars

DE Makelaars Rotterdam

INFORMATIECENTRUM

Wil je graag meer informatie over project Buitengewoon? Je bent van harte welkom in het Infocentrum Westergouwe aan de Provincialeweg 10 in Gouda. Door de aangescherpte maatregelen is het Informatiecentrum momenteel alleen op afspraak geopend. Maak vooraf een afspraak om langs te komen in het Informatiecentrum door contact op te nemen met bovenstaande contactpersonen. Parkeren is mogelijk naast de deur en het Infocentrum is bereikbaar via de woonwijk.

INFORMATIECENTRUM

VEELGESTELDE VRAGEN

Waar ligt Buitengewoon?

Westergouwe ligt aan de rand van de Zuidplaspolder in het zuidwesten van Gouda. Buitengewoon maakt onderdeel uit van Westergouwe-II. Je komt de wijk binnen via de rotonde aan de Burgemeester van Dijkesingel.

Bekijk de locatie pagina voor meer informatie.

Hoe is de fasering?

Buitengewoon bestaat uit twee fasen met in totaal 27 luxe Poldervilla’s met woonoppervlaktes van maar liefst 165m2 tot 181m2 en is vanaf 8 oktober in verkoop. 

Waar vind ik meer informatie over het aankoopproces?

Meer informatie over het aankoopproces is hier te vinden. 

Wat zit er in de V.O.N. prijzen?

V.O.N. prijzen zijn inclusief:

 • Bouwkosten en grondkosten;
 • Een complete SieMatic-keuken met Siemens apparatuur;
 • Luxe sanitair van Villeroy & Boch en tegelwerk in badkamer en toilet;
 • De energiebesparende voorzieningen zoals o.a. de warmtepomp, zonnepanelen en het ventilatiesysteem;
 • Kosten van notaris, architect, constructeur en makelaar;
 • Aanlegkosten voor nutsvoorzieningen: water, elektra en riolering;
 • Omzetbelasting (21% BTW). Eventuele wettelijke bepaalde verhogingen van het BTW-tarief worden doorberekend. Je betaalt daarnaast ook geen overdrachtsbelasting;
 • Kosten Waarborgcertificaat SWK.

Wat zit er niet bij de V.O.N. prijzen inbegrepen?

V.O.N. prijzen zijn exclusief:

  • De advies- en bemiddelingskosten voor hypothecaire lening;
  • Kosten voor eventueel meerwerk;
  • Abonnee- en aansluitkosten voor telefoon, cai en nutsvoorzieningen;
  • Notaris- en kadasterkosten voor je hypotheek;
  • Renteverlies tijdens de bouw;
  • Rentebijschrijving over de grondkosten.

Zijn de woningen inclusief keuken, badkamer en toilet?

De woningen in Buitengewoon zijn zeer compleet. Elke woning is inclusief een complete SieMatic-keuken en een compleet afgewerkte badkamer en toilet.

- De SieMatic-keuken is voorzien van de volgende apparatuur van Siemens: combimagnetron, koelkast met vriesvak, afzuigkap, inductiekookplaat en een vaatwasser.
- De badkamer en de toiletruimte worden standaard voorzien van hoogwaardig sanitair van Villeroy & Boch en Hansgrohe en tegelwerk.

Als koper kun je bij de showroom Thuis van Dura Vermeer terecht om de keuken, de badkamer en het toilet naar eigen smaak in te richten. Doordat wij een complete woning verkopen, is het niet mogelijk om de keuken, badkamer en toilet casco af te nemen. 

Klik hier om de showroombrochures te downloaden.

Waar kan ik parkeren?

Elke woning krijg 1 of 2 parkeerplaatsen op eigen terrein. Op de situatietekening is te zien hoeveel parkeerplaatsen elke woning heeft. Daarnaast zijn er in de straat voldoende openbare parkeerplaatsen.

Waarom heb ik een account nodig?

Wanneer je belangstelling hebt in het project Buitengewoon, dan het verstandig om een persoonlijk account aan te maken. De voordelen van het hebben van een persoonlijk account zijn onder andere:

  • Automatisch als eerste op de hoogte worden gebracht van updates en laatste ontwikkelingen;
  • Mogelijkheid om woonwensen door te geven;
  • Mogelijkheid om een woning te reserveren;
  • Inschrijven op een woning wanneer Buitengewoon in verkoop is.

Wie is NEXTHome?

Kopers (en potentiële kopers) van een woning in Buitengewoon kunnen profiteren van de kennis en mogelijkheden van de Hypotheekspecialisten van NEXTHome, de hypotheekpartner van Dura Vermeer. Deze onafhankelijke hypotheekadviseur zoekt naar de beste oplossing voor jouw persoonlijke situatie. De woningen in Buitengewoon zijn duurzaam, wat jou als koper recht geeft op het afsluiten van een Duurzaamheidshypotheek. Als geen ander zijn zij uitstekend op de hoogte van de plannen, de prijzen en de (kortings-) mogelijkheden bij deze duurzame woningen. Je bent vrij om bij andere hypotheekverstrekkers hypotheekofferten aan te vragen en af te sluiten. Uiteraard wordt er zeer strikt omgegaan met informatie die met NEXTHome wordt gedeeld en wordt deze informatie niet met de projectontwikkelaar gedeeld.

Wanneer ontvang ik de verkooptekeningen?

De verkooptekening ontvang je bij de makelaarsgesprekken na Start verkoop.

Wanneer start de bouw?

Op dit moment is een prognose van de planning nog lastig af te geven. Wij verwachten in het tweede kwartaal van 2021 te kunnen starten met de bouw van Buitengewoon. Dit is nadrukkelijk een prognose, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Wanneer is de oplevering?

Op dit moment is een prognose van de planning nog lastig af te geven. Wij verwachten in het eerste kwartaal van 2022 de woningen van Buitengewoon op te leveren. Dit is nadrukkelijk een prognose, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Welke opties (upgrades) zijn mogelijk?

Vanwege het procesmatige karakter van dit project is het alleen mogelijk te kiezen uit opties die vooraf zijn bepaald door Dura Vermeer. Deze opties zijn onder meer: uitbouwen, openslaande deuren, buitenkranen, dakvensters, dakkapellen, samenvoegen of vergroten van slaapkamers e.d.

Zie de optie keuzelijst bij Downloads voor een overzicht van prijzen van de opties. 

Zijn de woningen duurzaam?

In Buitengewoon staat duurzaamheid centraal! De woningen hebben een EPC van 0,0 (of lager) en zijn daarmee energieneutraal. De zonnepanelen op het dak wekken namelijk voldoende energie op om te verwarmen en te ventileren. Hierdoor heb je alleen nog een energierekening voor het huishoudelijk energieverbruik (wasmachine, koelkast, televisie, etc.).

Verder:
  • De woningen hebben geen gasaansluiting;
  • De individuele bodemwarmtepomp zorgt voor het verwarmen en koelen van de woning en het warme water;
  • Zijn deze woningen voorzien van zonnepanelen, vloerverwarming en -koeling, triple-glas, een douche-wtw en balansventilatie.

Daarnaast wordt Westergouwe herkend als een wijk van klimaatadaptief bouwen. Het heeft hoge ambities op het gebied van duurzaamheid. Door de aanleg van het natuur- en recreatiegebied, ecologische voorzieningen, groene assen en brede watergangen met natuurlijke oevers is Westergouwe een bio-diverse wijk.

Lees hier meer over de Duurzaamheid van dit project.

Huur of koop je de energiebesparende voorzieningen?

In dit project is er voor gekozen om de woning te verkopen waarbij het bodemwarmtepompsysteem volledig in de V.O.N. prijs is inbegrepen. Je hebt hier dus geen extra kosten aan.

Hoe ziet de straat eruit?

Op de impressies van de woningen wordt de inrichting van de straten (openbaar gebied) meegenomen. De impressies zijn slechts ter informatie, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Het ontwerp van het openbaar gebied is nog niet definitief. Wijzigingen in het openbaar gebied kunnen zich voordoen.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl.

Waar vind ik nog meer informatie over het kopen van een nieuwbouwwoning?

Op de website van bewust nieuwbouw vind je meer informatie over wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een nieuwbouwwoning. Kijk op www.bewustnieuwbouw.nl voor meer informatie.

OVER ONS

Buitengewoon in Westergouwe wordt ontwikkeld en gebouwd door Dura Vermeer. Dura Vermeer is een landelijk bouwconcern en trots familiebedrijf dat al 165 jaar met oprechte passie en gedrevenheid bouwt, aanlegt en onderneemt in Nederland. Dit doen we met een team van ruim 2.700 collega’s. Bij Dura Vermeer geloven we dat we blijvend waarde toevoegen en een bijdrage leveren aan een gezondere, duurzame leefomgeving voor iedereen. Nu, en voor generaties in de toekomst. Duravermeer.nl.

OVER ONS

BLIJF OP DE HOOGTE

Meld je aan en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van Buitengewoon.