14 oktober 2020

PROJECTMANAGER AAN HET WOORD

Als projectmanager van project Buitengewoon is Michiel de Roo van Dura Vermeer een belangrijke schakel tussen het initiatief en de uitvoering van het project. Samen met een gepassioneerd team werkt hij dagelijks met veel aandacht aan de Poldervilla's van Buitengewoon.

PROJECTMANAGER AAN HET WOORD

WAT MAAKT BUITENGEWOON ZO BIJZONDER?

De woningen van Buitengewoon zijn erg ruim en liggen aan de rand van de polder. In de basis hebben ze allemaal een grote uitbouw en maar liefst 5 volwaardige slaapkamers. Met in het bijzonder een aangebouwde vlonder, wat het 'wonen aan het water' extra benadrukt. 

WAAROM IS BUITENGEWOON EEN GOEDE INVESTERING?

Allereerst vanwege de prachtige ligging en de grootte van de woningen. Daarnaast zijn de woningen uitgerust met een eigen ingenieus klimaatsysteem. Middels een warmtepomp wordt er in de winter warmte uit de bodem onder de woning gehaald en het hele huis verwarmt via vloerverwarming. In de zomer werkt dit precies andersom. De warmtepomp haalt de warmte uit de woning en brengt dit weer terug naar de bodem. Dit maakt het klimaat in huis aangenaam in de zomer. De warmte wordt op zijn beurt weer opgeslagen om de woning in koude perioden te voorzien van warmte. De elektriciteit die dit systeem nodig heeft wordt opgewekt met eigen zonnepanelen. Erg milieubewust en toekomstbestendig dus!

WAT IS EEN UITDAGING IN PROJECT BUITENGEWOON?

De locatie is de grootste uitdaging. Rondom het bouwterrein en in de omgeving zijn al veel projecten opgeleverd. Dit betekend dat we niet zoveel ruimte hebben voor bijvoorbeeld opslag en transport voor materialen. De woningen liggen natuurlijk ook aan de rand van de polder. Dat maakt die zijde al uitgesloten voor transport.

WAT MOETEN KOPERS VOLGENS JOU ECHT WETEN OVER BUITENGEWOON?

Het toekomstbestendige klimaatsysteem is inbegrepen, de locatie is ronduit prachtig en de woningen zijn buitengewoon groot. Ondanks dat er buiten nog weinig te zien is van de bouw, zijn we op kantoor (en thuis) al enkele maanden hard aan het werk voor dit project.