28 mei 2020

Ontwikkelaar aan het woord

Als ontwikkelaar van Buitengewoon begint Joyce van Triet (Dura Vermeer) al in de conceptfase van het project. Na eerdere ontwikkelingen in Westergouwe zoals Goudrand en Wijdeblik, ging Joyce graag aan de slag met de ontwikkeling van Buitengewoon.

Ontwikkelaar aan het woord

Joyce, kun je ons vertellen wat de werkzaamheden van een ontwikkelaar bij Dura Vermeer inhouden?

Ja natuurlijk! Als ontwikkelaar bij Dura Vermeer begint mijn verantwoordelijkheid al bij het begin, de conceptfase. Samen met het ontwerpteam ontwikkel ik een gewenste verkaveling met woonproducten. Het is belangrijk om de wensen van de beoogde doelgroep hierin mee te nemen. Vervolgens ga ik aan tafel met de architect en het bureau van Westergouwe om tot de gewenste architectuur en afspraken voor de bouw te komen. De volgende stap is een naam, een boodschap en een look & feel bedenken voor het project samen met een team van communicatiespecialisten. Als ontwikkelaar coördineer je alle werkzaamheden, zodat de woningen gekocht en gebouwd kunnen worden.

Het project Buitengewoon heeft een bijzondere naam, hoe zijn jullie op deze naam gekomen?

De naam zegt het al, het project ligt op een buitengewone locatie omringd door groen en water, maar toch dichtbij de gezellige stadskern van Gouda. Het verhoogde terras en het vrije uitzicht de polder in, geven de luxe Poldervilla’s hun charme. Dorps wonen, stads leven. Wonen in een gemoedelijke buurt met de levendigheid van de stad.

Zijn de woningen van Buitengewoon ook gericht op de toekomst?

Absoluut! De woningen zijn allemaal gasloos en energieneutraal. Daarnaast zijn de woningen goed geïsoleerd, wat betekent dat de woningen warm zijn in de winter. Dankzij een warmte- en koudeopslag in de bodem onder het huis, wordt alle energie in de vorm van warmte en koude opgeslagen. Alle radiatoren in de woningen worden vervangen door vloerverwarming en -koeling en een warmtepomp. De warmtepomp geeft warmte en verkoeling af aan de vloerverwarming en -koeling en zo blijft het altijd aangenaam in huis. De zonnepanelen op het dak zorgen voor voldoende elektriciteit om het uitgekiende klimaatsysteem het huis te laten verwarmen en koelen.