19 augustus 2020

Wist je dat?

De supermarkt in Westergouwe is de eerste circulaire Albert Heijn van Nederland. Bij de bouw en inrichting van deze winkel zijn zoveel mogelijk gerecyclede en recyclebare materialen gebruikt. In 2018 opende Albert Heijn zijn deuren en inmiddels is de supermarkt niet meer weg te denken in deze nieuwe groene wijk. Als nieuwe bewoner kun je de boodschappen dichtbij huis doen én een bijdrage leveren aan het verkleinen van de CO2 footprint.

Wist je dat?

Maar wat is circulair?

Circulair betekent in dit geval dat alle materialen waarmee de winkel is opgebouwd, uit andere winkels komen of straks hergebruikt worden in andere filialen. De vloer en het plafond, alles heeft al een keer een leven gehad of is afkomstig van een andere winkel. Alles kan weer worden hergebruikt, het heeft na afloop dan weer een nieuwe waarde. Op het dak van de Albert Heijn liggen zonnepanelen, het ventilatiesysteem is energiezuinig en het pand wordt met LED-lampen verlicht. De winkel is ook gemakkelijk uit te breiden.

 

Een ander leuk feitje is dat de supermarkt op de Markt in het centrum, de oudste nog geopende Albert Heijn van Nederland is. En dat alles gewoon in Gouda!