LOCATIE

Wil jij wonen aan de natuurrijke kant van Gouda? In een woning met adembenemend uitzicht en een parkeerplaats voor de deur? Kies dan voor een woning in Buitengewoon in woongebied Westergouwe.

LIGGING

Zie hiernaast de situatietekening van Buitengewoon, Een overzicht van hoe de woningen ten opzichte van elkaar liggen. Buitengewoon is onderdeel van Westergouwe -II.

LIGGING
Overzichtstekening Westergouwe

Overzichtstekening Westergouwe

Zie hiernaast de ligging van Buitengewoon ten opzichte van Westergouwe-II. Het merendeel van Westergouwe is al langere tijd in verkoop en wordt gebouwd. Ga voor meer informatie naar www.westergouwe.nl.

GOUDA

Een stad met karakter en beroemd om z'n kazen, kaarsen en stroopwafels. Gouda heeft een dorps karakter. Centraal gelegen in het stedelijke gebied de Randstad, op ruwweg gelijke afstand van Rotterdam, Utrecht en Den Haag.

GOUDA
WESTERGOUWE

WESTERGOUWE

Buitengewoon is gelegen in het woongebied Westergouwe, een prachtige nieuwe wijk aan de westkant van Gouda. Westergouwe mag zich de groenste en waterrijkste nieuwbouwwijk van de Randstad noemen. Met een eigen waterrijk natuurgebied De GroenBlauwe zone biedt Buitengewoon veel recreatiemogelijkheden dichtbij huis. Het gebied van circa 45 hectare, gelijk aan 60 voetbalvelden, heeft onder andere natuurspeelplaatsen, een visvijver, een uitkijktoren, broedschuren voor beschermde vogelsoorten en diverse leuke fiets- en wandelpaden.

DE GROENBLAUWE ZONE

De naam zegt het eigenlijk al, de GroenBlauwe zone is te herkennen aan groen (natuur) en blauw (water). In totaal heeft het 17,3 hectare aan waterbergingsgebied. Plas-dras gebieden ontstaan doordat sommige delen gedurende een periode van het jaar onder water staan, bijvoorbeeld bij veel regen. Voor natuur en landschap is dit erg belangrijk omdat het variatie brengt voor waterdieren, weidevogels en vissen.

DE GROENBLAUWE ZONE

HOTSPOTS!

BEREIKBAARHEID

BEREIKBAARHEID

Of het nu Rotterdam, Utrecht of Den Haag is, dankzij de centrale ligging van Buitengewoon ben je binnen 35 minuten in het centrum van Den Haag en Utrecht en in 20 minuten in hartje Rotterdam. Vanuit Buitengewoon is het slechts 10 minuten fietsen naar het centrum van Gouda en naar het Centraal Station. Ook diverse lijnbussen stoppen vlakbij Westergouwe en brengen je binnen no time op je bestemming.

VOORZIENINGEN

Bij Buitengewoon is het recreatiegebied de GroenBlauwe zone een verlening van je tuin. De omgeving biedt veel ruimte om te wandelen (met de hond), fietsen en sporten. Westergouwe heeft en krijgt tal van eigen voorzieningen. De kinderen kunnen naar school op Kindcentrum de Ontdekkingsreizigers. Dit is een basisschool en kinderdagverblijf voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Daarnaast heeft de buurt een eigen gezondheidscentrum en dierenkliniek. Bouwmarkt Karwei ligt praktisch om de hoek en voor de dagelijkse boodschappen kun je terecht bij Albert Heijn haar eerste circulaire supermarkt.

VOORZIENINGEN

BLIJF OP DE HOOGTE

Wil je op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen? Meld je dan aan als belanghebbende en blijf op de hoogte.

Aanmelden